- Biroul Electoral Central anunță lista finală a candidaților înscriși la alegerile prezidențiale.
- Dintre cei 14 candidați, 10 aparțin partidelor politice, iar 4 se declară independenți.
- Promisiunile economice făcute de candidații de partide nu intră în atribuțiile funcției de Președinte al României.
- Adrian Sârbu: Ei decid pentru tine și peste capul tău, dar nici nu știu de capul lor.
- Adrian Sârbu: Tot ce au în cap e cum se aleg și ce împart din ce mai e de împărțit. Te-au sacrificat pe tine, bugetul, țara.
- Adrian Sârbu: Știi că puterea e în votul tău, de care le e frică. Dă-le-o în vot, arată-le că ești puternic!
Biroul Electoral Central a anunțat astăzi lista finală a celor 14 candidați care intră oficial în cursa electorală a alegerilor prezidențiale: 10 candidează pentru partide, iar 4 se declară independenți. Indiferent de orientarea politică sau de locul alocat pe buletinele de vot, toți vor votul TĂU.
Conform unui sondaj analizat în emisiunea ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, Marcel Ciolacu pleacă din poziția de lider în intenția de vot a românilor, Nicolae Ciucă se situează pe locul doi, iar Mircea Geoană completează podiumul. În urma lor, se află Elena Lasconi și George Simion. Ca să obțină votul tău, candidații au prezentat un plan pentru refacerea economiei. Totuși, acțiunile invocate de ei nu intră în atribuțiile funcției de Președinte al României.
Ciolacu promite „Planul Național pentru Marea Industrie”, Ciucă visează că „România Produce”, Geoană vrea „O Economie Dinamică și Renaștere Industrială”, în timp ce Simion pariază 35.000 de euro pe o casă „Pentru Toți Românii”. În realitate, sunt simple promisiuni de campanie, care par să funcționeze de 35 de ani într-o țară în care atribuțiile puterilor statului sunt confundate între ele.
Chiar dacă Ciucă și Ciolacu au ocupat, pe rând, funcția de prim-ministru în Guvernul României, nu au propus o strategie reală pentru refacerea economiei.
Aceeași strategie este abordată și de Geoană. După 15 ani de când, candidat al PSD, a pierdut în fața lui Traian Băsescu, revine în cursă ca „independent” și promite o renaștere industrială a României.
TOP ARTICOLE
- 14 candidați vor votul tău la prezidențiale. Ciolacu, Ciucă, Geoană, Simion mizează pe promisiuni care nu intră în atribuțiile de Președinte. Adrian Sârbu: „Ei decid pentru tine și peste capul tău, dar nici nu știu de capul lor. Te-au sacrificat, dar le e frică de votul tău”
- PSD nu îl vrea pe Iohannis candidat la Senat din funcția de Președinte. Adrian Sârbu: „Ciolacu a crescut 5 centimetri când Iohannis i-a dat voie să meargă la Cotroceni”
- Klaus Iohannis poate candida oficial la Senat din postura de președinte, Ciolacu se abține de la comentarii. Adrian Sârbu: „Iohannis este o gaură neagră a politicii, i-a dat pe toți la o parte. Toți îl ascultă, dar nu are nicio treabă cu PNL”
Simion nu se limitează doar la „case pentru toți românii” și anunță înființarea unui Fond Suveran de Investiții.
O strategie economică ar trebui să reprezinte prioritatea oricărui Guvern al țării și să depășească statutul de simplă promisiune electorală. Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News, dezbătut în cadrul emisiunii ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, arată că 93% dintre respondenți își doresc ca, la trei luni după instalare, Guvernul să fie obligat să își asume o strategie de dezvoltare economică a României, votată prin referendum de către cetățeni, iar neprezentarea acesteia sau neaprobarea ei prin referendum să oblige demisia Guvernului.
„Ei decid pentru tine și peste capul tău, dar nici nu știu de capul lor. Tot ce au în cap e cum se aleg și ce împart din ce mai e de împărțit. Te-au sacrificat pe tine, bugetul, țara. Nu i-a interesat. În țara lor și cu democrativa lor la putere sunt mai presus de tine. Tu i-ai lăsat să creadă asta. Știi că puterea e în votul tău, de care le e frică. Dă-le-o în vot, arată-le că ești puternic!”, a afirmat Adrian Sârbu în al șaptelea episod din sezonul 2 al emisiunii ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, pe care îl poți revedea AICI sau mâine, de la ora 22:00, pe Aleph News.
Partenerii noștri