- Ligia Deca a dat copy-paste la un document aprobat în 2021 de fostul ministru Sorin Cîmpeanu
- Deși semestrele au fost înlocuite cu module în mandatul Ligiei Deca, termenul „semestru” încă se regăsește în documente oficiale
- Adrian Sârbu: Ți-ai dat cea mai prețioasă resursă din viața ta, copilul, educația lui, pe mâna celui mai prost administrator, stătucul
- Adrian Sârbu: În lumea de azi și mai ales de mâine, omul nu poate fi decât deștept pentru a supraviețui
- Adrian Sârbu: Părinții a 2 milioane de copii încă îi abandonează în fiecare zi în grija unor educatori care nu-și pot purta nici măcar lor de grijă
După „Camera de detenție”, Ministerul Educației continuă serialul de mare efect cu un nou episod. De data aceasta, inspirat dintr-o creație anterioară, dar una care parcă nu putea fi uitată în timp. În rolul principal, nimeni alta decât Ligia Deca, care apreciază atât de mult lucrarea predecesorului său în scaunul de ministru, Sorin Cîmpeanu, încât alege să o prezinte din nou publicului. Și nu oricum, ci trasă la indigo.
Este vorba de fișa de feedback inclusă în Statutul Elevului 2024, pe care Sorin Cîmpeanu a aprobat-o în anul 2021 și pe care Ligia Deca a ales să o teleporteze, cu ajutorul unui copy-paste, direct în varianta „actualizată” după 3 ani. Deși Deca a făcut trecerea de la semestrele școlare la noile module, termenul „semestru” se regăsește de mai multe ori în Statutul din 2024.
Fișa de feedback îi oferă oricărui elev dreptul de a-și exprima, sub anonimat, părerea față de un cadru didactic și față de prestația acestuia în timpul orelor. Există chiar și o rubrică în care elevii pot să transmită un gând către profesor. Oare ce ar vrea să spună? Poate cât de mult au lăudat propunerea ministrei de a implementa în școlile din România „camera de detenție”. Sau cât de mult își doresc să meargă în fiecare zi la școală și să se lovească de aceeași programă, ultima dată actualizată în 2004, care nu le asigură niciun fel de competență profesională în viitor. Sau de cât de încântați sunt de proiectul „România Educată”, scris, „Pas cu Pas”, de Klaus Iohannis, care le promite profesorilor că, până în 2030, vor afla ce sunt alea competențe digitale.
Realitatea sistemului educațional din țara noastră devine din ce în ce mai înspăimântătoare. Dacă statul eșuează lamentabil în a pregăti elevul pentru viața de adult, ce soluție ne mai rămâne?
TOP ARTICOLE
- 14 candidați vor votul tău la prezidențiale. Ciolacu, Ciucă, Geoană, Simion mizează pe promisiuni care nu intră în atribuțiile de Președinte. Adrian Sârbu: „Ei decid pentru tine și peste capul tău, dar nici nu știu de capul lor. Te-au sacrificat, dar le e frică de votul tău”
- Ciolacu spune că nu un sistem Patriot apără România, ci alianțele militare cu SUA și NATO. Adrian Sârbu: „Visezi că America și NATO o să te apere pe tine de Putin și de ruși. Deșteaptă-te!”
- Ciolacu nu înțelege „independența” lui Geoană, deoarece a primit putere doar de la PSD. Adrian Sârbu: „Marcel joacă alba-neagra cu prezidențialele”
Un sondaj Mediafax – ZF – Aleph News, dezbătut în cadrul emisunii ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, arată că 72% dintre respondenți își doresc înlocuirea actualului sistem educațional cu unul modern, administrat privat și sincronizat cu evoluția tehnologică.
„Ți-ai dat cea mai prețioasă resursă din viața ta, copilul, educația lui, pe mâna celui mai prost administrator, stătucul. Dacă tu l-ai dat la școala privată, lucru pentru care te felicit, părinții a 2 milioane de copii încă îi abandonează în fiecare zi în grija unor educatori care nu-și pot purta nici măcar lor de grijă. În lumea de azi și mai ales de mâine, omul nu poate fi decât deștept pentru a supraviețui. Proștii la munca de jos vor fi roboții. Pentru copilul tău loc va fi doar între cei învățați”, a afirmat Adrian Sârbu în episodul 10 din primul sezon al emisiunii ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, pe care îl poți revedea AICI.
Partenerii noștri