- Adrian Sârbu: Trebuie să așezăm România în matca reală a democrației
- Adrian Sârbu: Guvernul de politruci a apărut odată cu comunismul
- Adrian Sârbu: Guvernul trebuie să dea afară toate întreprinderile lucrative
- Adrian Sârbu: Make Romania great first time, că again nu se poate, că nu a fost
Oamenii de business sunt cei care generează valoare în România. Știi. Te-ai convins. Dacă te numeri printre ei, e timpul să faci un pas în față, măcar pentru o perioadă, și să te implici într-o funcție publică.
„Un guvern, ca orice întreprindere, companie, corporație, trebuie să facă un management eficient”, afirmă Adrian Sârbu, la ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, redifuzată în această dimineață, la ora 08:00.
„Avem nevoie de guverne eficiente. Spectatorii noștri ne-au spus DA, suntem de acord ca orice ministru din guvern să vină din privat. Asta e o revoluție, exprimă o concluzie a poporului românului că toată impostura de partid nu poate la infinit să căpușeze pe banii noștri. Am primit un răspuns”.
Ce repere avem?
„I-am rugat pe colegii de la Ziarul Financiar să ne facă o propunere cum ar arăta, în toate funcțiile de miniștri, niște oameni din sectorul privat, care lucrează în prezent în privat și se trezesc zilnic să dea de lucru la oameni.
La funcția de Premier, propunerile au fost Horia Ciorcilă (Banca Transilvania), Dan Șucu (Mobexpert), Iulian Stanciu (eMAG), Silviu Popovici (CEO Pepsi Europa).
La Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ana Dumitrache (ex CTP), Sorin Chinde (GFR), Adrian Mihai (FAN Courier).
La Finanțe, Daniel Anghel (PwC), Marius Dorner (șef al rețelei globale CITI Middle East and Africa), Bogdan Neacșu (CEC)
Iată, avem exemple, ei sunt niște repere”.
România ne-apărată
„Apărarea este cea mai presantă prioritate a României. România, astăzi, este ne-apărată. Domnul Ciucă și domnul Iohannis ne asigură că ne apără în NATO. Cine ne apără? Când vorbim de Rusia, declarațiile lor diferă. Pericolul rusesc e complet respins de Ciucă.
Problema noastră este că NATO nu mai este un loc pentru rentieri. Astăzi, NATO, și în primul rând Comandamentul Militar, Europa și mai mult decât atât, Estul Europei, e un front pe care NATO nu îl echipează și nu îl alimentează.
Unul care își dă viața, timpul, munca, zilele și nopțile pentru România, acela e modelul care apără România – nu unul care n-a făcut nimic timp de 10 ani pentru România și care are tupeul fripturistului arogant să ceară un job NATO, în numele României.
Noi, românii, prin această patologică indolență, îi lăsăm pe impostori și incompetenți să vină pe culoarul puterii și să se așeze la Cotroceni, la Casa Victoriei, să ocupe aceste Palate.
TOP ARTICOLE
- 14 candidați vor votul tău la prezidențiale. Ciolacu, Ciucă, Geoană, Simion mizează pe promisiuni care nu intră în atribuțiile de Președinte. Adrian Sârbu: „Ei decid pentru tine și peste capul tău, dar nici nu știu de capul lor. Te-au sacrificat, dar le e frică de votul tău”
- Ciolacu spune că nu un sistem Patriot apără România, ci alianțele militare cu SUA și NATO. Adrian Sârbu: „Visezi că America și NATO o să te apere pe tine de Putin și de ruși. Deșteaptă-te!”
- Ciolacu nu înțelege „independența” lui Geoană, deoarece a primit putere doar de la PSD. Adrian Sârbu: „Marcel joacă alba-neagra cu prezidențialele”
Funcția de Apărare trebuie gândită de manageri”.
Iohannis se visează la NATO
„Domnul Iohannis nu ne-a întrebat înainte de a candida la funcția de secretar general al NATO.
Să ne amintim o decizie „foarte corectă” a lui Klaus Iohannis, ceva ce noi am numit „Postulatul lui Klaus Iohannis” din pandemie: „Trebuie să ne spălăm pe mâini”.
Iar acum vine cu Decalogul, după ce a venit cu Deca la Educație. O să afle NATO cum a înnoit Klaus Iohannis România – a înnoit-o de a îndoit-o.
Să ne amintim cum a promis că ne dă Schengen și ne-a dat „ghinion”. Domnul Iohannis, de data asta, s-a întâlnit cu „ghinionul” propriu”.
Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News
Ești de acord ca în Guvern să fie propuși și votați manageri cu performanța din companiile private și corporații, și NU din activul partidelor?
DA – 82%
NU – 18%
Ai fost de acord la sondajele anterioare:
– să votezi direct și nominal principalele funcții în stat
– că în instituțiile publice trebuie introduse prin lege criteriile de guvernananță și practicile de angajare, de selectare a resursei umane și a bunei administrări din companiile private și corporații.
– ca, atunci când ți se cere, să ocupi o funcție publică.
Partenerii noștri