Ciolacu nu înțelege „independența” lui Geoană, deoarece a primit putere doar de la PSD. Adrian Sârbu: „Marcel joacă alba-neagra cu prezidențialele”  

  • Marcel Ciolacu îl numește ipocrit pe Mircea Geoană pentru că se dă candidat independent la Cotroceni
  • Geoană a condus PSD în perioada 2005-2010 și a candidat la prezidențiale în 2009. Pe care le-a pierdut în fața lui Traian Băsescu
  • Adrian Sârbu: Nu-i deranja pe Nicu și Marcel, joacă alba-neagra cu alegerile prezidențiale
  • Adrian Sârbu: Marcel vrea să fie președinte ca să-i bage el pe liberali în pârnaie  

Premierul Marcel Ciolacu, actualul lider PSD și candidat din partea partidului pentru funcția de președinte, îl acuză pe Mircea Geoană de ipocrizie pentru etichetarea sa drept candidat independent la Cotroceni. Ciolacu spune că Geoană a fost toată viața un social-democrat și că a primit notorietate politică doar din partea partidului pe care l-a condus timp de 5 ani.  

Nu o înţeleg pe aia cu independent. Asta e în zona de ipocrizie. Pai ce, ai fost îndependent? Că toată viaţa ta ai fost preşedinte la PSD, ai fost pus în funcţii de PSD, ai candidat din partea PSD-ului. Cum eşti independent? Ţi-ai făcut partid, ai candidat cu partidul tău, ai încercat acuma să-i aduni pe toţi care nu-şi mai găsesc loc pe alte liste, în toate partidele”, afirmă Ciolacu despre Mircea Geoană.   

În 2009, pe vremea când era liderul PSD, Geoană a candidat la alegerile prezidențiale și a ajuns până în finala cu Traian Băsescu, cel care își încheiase primul mandat ca președinte. Rezultatul acelor alegeri a intrat în istorie, deoarece exit-poll-urile realizate cu două ore înainte de închiderea secțiilor de votare l-au desemnat pe Geoană drept noul președinte, însă, conform raportului oficial emis dimineață de Biroul Electoral Central, Băsescu a obținut un nou mandat la Cotroceni, cu 50,34% din voturi.

Urmărește în această seară, de la ora 22:00, pe Aleph News, emisiunea ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, în care Adrian Sârbu, Hofi și Nemo vor dezbate răspunsul tău la întrebarea „Consideri că poți fi un președinte mai competent decât cei anunțați până acum de partide?”