Ciolacu refuză tandemul premier-președinte, Ciucă e convins că ajunge în turul 2 pentru Cotroceni. Adrian Sârbu: „Marcel vrea să fie președinte ca să-i bage el pe liberali în pârnaie”  

  • Marcel Ciolacu nu vrea să realizeze un tandem premier-președinte cu Nicolae Ciucă, în cazul în care ar ajunge adversari în turul 2 al alegerilor prezidențiale  
  • Ciolacu îl critică pe Iohannis pentru guvernarea dezastruoasă pe care a impus-o în timpul celor două mandate
  • Ciucă a declarat că este sigur de o confruntare cu Ciolacu în turul 2 al cursei pentru Cotroceni
  • Ciolacu s-a întâlnit azi la Bruxelles cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
  • Premierul a anunțat că propunerea sa pentru postul de comisar european este europarlamentarul PSD Victor Negrescu
  • Adrian Sârbu: Comisia Europeană se pregătește să tragă de urechi România pentru că joacă alba-neagra cu deficitul
  • Adrian Sârbu: Dacă ai de gând să-i suni pe Nicu și Marcel să-i întrebi de ce te-au băgat în belea, nu-i deranja. Joacă alba-neagra cu alegerile prezidențiale
  • Adrian Sârbu: Marcel vrea să fie președinte în septembrie ca să-i bage el pe liberali în pârnaie. Nicu nu-l poate deranja pe Iohannis înainte de decembrie.

Marcel Ciolacu și Ursula von der Leyen s-au întâlnit astăzi la Bruxelles. Premierul i-a transmis președintei Comisiei Europene propunerea sa pentru postul de comisar european. Este vorba de europarlamentarul PSD Victor Negrescu. Totuși, Ciolacu a declarat că propunerea oficială din partea Guvernului României va veni abia după ce va discuta cu partenerii coaliției și cu președintele Klaus Iohannis.

Prim-ministrul nu a ezitat să o înștiințeze pe von der Leyen că și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale, veste la care președinta Comisiei Europene i-a transmis „mult succes”, așa cum a declarat Ciolacu în conferința de presă ce a urmat întâlnirii.

Premierul a fost întrebat și dacă, în cazul în care va concura, în turul doi al alegerilor, împotriva liderului PNL, Nicolae Ciucă, ar lua în considerare un posibil tandem președinte-premier cu acesta. Ciolacu a răspuns cu un categoric „nu” și a explicat, prin trimitere la Iohannis, că guvernul pe care l-a dorit acesta a avut rezultate dezastruaose.  

Avem un preşedinte care şi-a dorit guvernul său, fără să ţină cont de voinţa românilor. A rezultat timp de opt luni o struţo-cămilă, un guvern de dreapta mai mult decât dezastruos, la care trebuie să îndreptăm şi în acest moment anumite lucruri, inclusiv în PNRR. Dacă vreți, vă pot detalia de toate tâmpenile trecute și toată abordarea neprofesionistă și secretă când au făcut acest PNL. Nu. Cred că românii vor decide cine va fi și președintele României și cine va fi și viitorul prim-ministru”, spune Marcel Ciolacu.    

Premierul a mai menționat că nu a discutat cu Nicolae Ciucă despre acest subiect. Asta în contextul în care liderul liberalilor a declarat, tot astăzi, că este convins de faptul că va avea o confruntare directă cu liderul PSD în turul doi al cursei pentru Cotroceni. Tensiunile continuă la nivelul coaliției, iar alegerile vor determina, probabil, culoarea politică care va domina România în următorii cel puțin 5 ani.

Democrativa impusă de Klaus Iohannis, sub pretextul stabilității politice din România, s-a dovedit a fi doar o manevră prin care cele două partide aflate la guvernare, PSD și PNL, au reușit să își împartă aproape toate primăriile și consiliile județene după alegerile de pe 9 iunie. Ciolacu a participat la blatul politic al lui Iohannis, iar acum îl critică pentru modul în care a dirijat guvernarea țării.

Cum pot fi oprite astfel de manevre, care au scopul de a asigura doar interesele partidelor? Un sondaj Mediafax – ZF – Aleph News, dezbătut în cadrul emisiunii ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, arată că 45% dintre respondenți își doresc ca partidul care câștigă alegerile să guverneze în primul an, protejat prin lege, chiar și în minoritate parlamentară.

„Comisia Europeană se pregătește să tragă de urechi România pentru că joacă alba-neagra cu deficitul. Dacă ai de gând să-i suni pe Nicu și Marcel să-i întrebi de ce te-au băgat în belea, nu-i deranja. Joacă alba-neagra cu alegerile prezidențiale. Marcel vrea să fie președinte ca să-i bage el pe liberali în pârnaie. Nicu nu-l poate deranja pe Iohannis înainte de decembrie. Nici pe el nu-l suna să-i spui că te îngrijorează deficitul. E supărat. Nu i-a mers alba-neagra cu NATO. A comis-o și cu Comisia”, a afirmat Adrian Sârbu în episodul 18 din primul sezon al emisiunii ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, pe care îl poți revedea AICI sau duminică, de la ora 22:00, pe Aleph News.